UUHBDR poziva institucije da ukinu imunitet i procesuiraju Stazića

01.06.2018.

14:09

Autor: I.M./Hina

default error photo
Zahtijevamo da se u Hrvatskoj, počevši sa zastupnikom Stazićem, kao i na svim razinama vlasti sankcioniraju sva takva protuhrvatska djelovanja, pozivi na protjerivanja, genocid i diskriminaciju hrvatskoga naroda, poručili su iz UUHBDR-a.
Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UUHBDR) pozvala je institucije da sankcioniraju poticanje na mržnju saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića, te da mu po hitnom postupku ukinu saborski imunitet i procesuiraju ga.

Svi su upoznati sa skandaloznim i protuzakonitim javnim izjavama saborskoga zastupnika Nenada Stazića, koji poziva na progon hrvatskih branitelja i genocid. S obzirom  na to da je riječ o teškom kaznenom djelu i kršenju zakona Hrvatske, a do sada ni jedna institucija nije učinila ništa, smatramo da je naša dužnost poduzeti određene korake, rekla je predsjednica UUHBDR-a Rozalija Bartolić na konferenciji za novinare.Na konferenciji je upozoreno da je svaka osoba koja sudjeluje u bilo kojem segmentu vlasti, a posebno saborski zastupnici, javna osoba, mora biti časna i odgovorna i svojim ponašanjem i djelovanjem ne smije raditi protiv nacionalnih interesa i države. Zahtijevamo da se u Hrvatskoj, počevši sa zastupnikom Stazićem, kao i na svim razinama vlasti, sankcioniraju sva takva protuhrvatska djelovanja, pozivi na protjerivanja, genocid i diskriminaciju hrvatskoga naroda, poručili su iz UUHBDR-a.

Stazić je na svom profilu na Facebooku 24. svibnja napisao "Jeste li za to da pri odlasku u Irsku hrvatski branitelji imaju prednost?" i "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!