Uvjetno osuđen nakon što je priznao izvlačenje novca iz makarskog DVD-a

13.02.2023.

15:20

Autor: M.Š./Hina/HRT

Dražen Glavina

Dražen Glavina

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Bivši županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina na splitskom Županijskom sudu je zbog izvlačenja novca iz makarskog DVD-a osuđen na uvjetnu kaznu od godine dana zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne ponovi kazneni djelo.

Sudilo mu se zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a tijekom suđenja je priznao sve što mu se stavljalo na teret.

Tužiteljstvo ga je teretio da je od početka 2011. do kraja rujna 2013. prethodno se dogovorivši sa drugoosuđenim Damirom Marinovićem čak 76 puta izdao nalog blagajnici DVD- a Makarska, na čijem je čelu bio, da napravi isplatnice.

U optužnici se navodi da mu je tako omogućena isplata novca iz blagajne na ime naknade troška kupljenog goriva čime je neistinito prikazao da je gorivo na benzinskoj crpki kupio za potrebe društva.

Trošak je pravdao gotovinskim računima koje je Marinović unaprijed prikupio kada kupci goriva koji su plaćali gotovinom nisu preuzimali račune na blagajni, stoji u optužnici.

Marinović, djelatnik Ine optužen da je Glavini pomagao u izvršenju kaznenog djela koji je tijekom suđenja tvrdio da je nevin, uvjetno je osuđen na šest mjeseci, uz rok kušnje od godine dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!