Uz autocestu iz kamiona i auta ukrali 'plijen' vrijedan 32 tisuće eura

10.02.2023.

13:47

Autor: Hina/HRT/A.S.

Uz autocestu iz kamiona i auta ukrali 'plijen' vrijedan 32 tisuće eura

Uz autocestu iz kamiona i auta ukrali 'plijen' vrijedan 32 tisuće eura

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Trojicu srbijanskih državljana uhitila je policija koja ih sumnjiči da su zadnjih dana na odmorištima uz autocestu A3, u vrijeme dok su vozači spavali, provaljivali te iz parkiranih kamiona i auta krali novac, mobitele te bankovne i kartice za gorivo, ukupno vrijedne oko 32 tisuće eura.

Iz brodsko-posavske policije u petak su izvijestili kako su, u suradnji sa sisačko-moslavačkim kolegama, dovršili složenu kriminalističku istragu nad trojicom državljana Srbije u dobi od 29, 32 i 61 godinu.

Nakon što su u noći na četvrtak uhićeni na odmorištu kod Starog Petrovog Sela, osumnjičeni su za 27 krađa i teških krađa (provala).

Istragom je utvrđeno da su od srpnja prošle godine do jučer više šuta provaljivali u teretna vozila i automobile parkirane na odmorištima Sredanci, Marsonija, Brodski Stupnik, Dragalić, Staro Petrovo Selo, Lipovljani, Novska, Kraljeva Velika, Stari Grabovac i Donja Gračenica.

Dok su osobe spavale u unutrašnjosti tih vozila, krali su im novac, bankovne kartice, osobne dokumente, kartice za gorivo, mobitele i drugo.

Daljnjom istragom utvrđeno je i da su na zagrebačkom i vukovarsko-srijemskom području također počinili po jednu tešku krađu provaljivanjem.

Pretragom automobila koji je koristio osumnjičeni trojac pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem krađa i provala.

U policiji materijalnu štetu ovim kaznenim djelima procjenjuju na oko 32.000 eura.

Po dovršetku istrage sva trojica su predani pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a potom će biti predani Općinskom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!