Novalja i Zrće spremni su za noćne zabave

01.07.2021.

19:50

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Ivica Đuzel/E.P.C.

Ivica Đuzel na Zrću - počinju raditi noćni klubovi

Ivica Đuzel na Zrću - počinju raditi noćni klubovi

Foto: Dnevnik/IMS/HTV/Ivica Đuzel / HRT

Opasnost je i dalje prisutna, iako su epidemiološke mjere blaže, no život je od danas lakši svima koji imaju COVID potvrde. Takvih je u Hrvatskoj više od 300 000. Oni koji ih imaju, imat će i bogatiji društveni i noćni život. Večeras počinju raditi i klubovi na Zrću, najvećem domaćem odredištu za partije. Ivica Đuzel provjerio je kako su se prilagodili novim mjerama. 

- Nove epidemiološke mjere koje su svi nestrpljivo čekali morale bi donijeti i više slobode svima onima koji imaju COVID potvrde. Takvih je svugdje u Hrvatskoj dosta, ima ih i ovdje na Zrću, provjerili smo danas. Večeras već počinje prvi festival. Grad Novalja itekako se pripremio za dolazak većeg broja gostiju, pa i onih mladih, rekao je Ivica Đuzel javljajući se za Dnevnik HVT-a s plaže Zrće. 


Gradonačelnik Ivan Dabo rekao je da u Gradu maksimalno poštuju mjere nacionalnog stožera.


- Smatramo da je to jedan od uvjeta da možemo uspješno upravljati turističkom sezonom i projektom na plaži Zrće.


Dodao je da je priprema dugo trajala, ali u Domu zdravlja Novalja i s Turističkom zajednicom i ekipom iz riječke Medike  dobro su se pripremili. 

Galerija
Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje , Foto: Dnevnik/IMS/HTV/HRT
Ivica Đuzel na plaži Zrće, Foto: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

- Ustrojili smo četiri COVID punkta za testiranje i vjerujemo da će to zadovoljiti potrebe gostiju na području našega grada. Ciljano smo išli na određene istaknute punktove poput plaže Zrće, plaže Straško, velikog parkirališta u neposrednoj blizini Autobusnog kolodvora i u Domu zdravlja. Za 15. pripremljen je još jedan punkt u Staroj Novalji, rekao je gradonačelnik Novalje. 


Plaža Zrće u ovom trenutku nije prepuna. Gradonačelnik Dabo ističe da je ona prirodni dragulj, a njezina orijentacija nisu dnevni, nego noćni događaji.


Kad je riječ o turističkim podacima, kaže, Novalja se može pohvaliti da u ovom trenutku na području grada boravi 8 000 registriranih gostiju.


- To je za 30% više nego u isto doba prošle godine ili 80% u odnosu na 2019. godinu, rekao je Dabo. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!