17:23 / 24.07.2021.

Autor: Tanja Kuturovac/Regionalni dnevnik/HRT

Uzbuna u G. Mekušju, trke automobila dozlogrdile građanima

Posljedice utrke automobila

Posljedice utrke automobila

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Mještani Gornjeg Mekušja kod Karlovca već tri mjeseca muku muče s okupljanjem ljubitelja brzih automobila i to u nedavno uređenoj Poduzetničkoj zoni. Stanovnici tvrde brzom vožnjom, utrkivanjem i okupljanjem narušavaju javni red i mir. 

Nova i uređena poduzetnička zona - već je mjesecima - pista za brzu vožnju. Najčešće se okupljaju vikendom, i to kada padne mrak.

- Po 10, 15 puta dolaze iz grada. Imaju one auspuhe, to se čuje, to je nešto nevjerojatno. Ne možete vi spavati. To škripe gume, to trke voze unutra, oklade padaju, ja ne znam što je to, kaže Ivica Božić. Nemaju mira, uništavaju stupove, to traje mjesecima a nitko ništa ne poduzima, dodaje Martina Pleše.

Tragovi okupljanja, ali i brzih vožnji jasno se vide posvuda u zoni. Zona je u vlasništvu Grada Karlovca. U njezino je čišćenje i uređenje utrošeno više od 10 milijuna kuna, uglavnom europskoga novca.

Iz Grada su tek kratko poručili kako nisu upoznati s činjenicom da se u Gornjem Mekušju nešto zbiva. Nisu, kažu, zabilježili nikakvu štetu. Ne planiraju postaviti rampu niti na bilo koji drugi način onemućiti pristup zoni.

Policija, pak, itekako zna što se događa. Na zahtjev mjesnog odbora od travnja ovdje češće patrolira. Načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac kaže kako je zbog neprilagođene brzine sankcionirano 120 vozača.

Bilo je tu i maloljetnika, čak i vozača koji još nemaju dozvolu. Ako se stanje ne popravi, policija najavljuje postavljanje nadzornih kamera, a gradu će predložiti - rampe na ulaz u zonu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!