12:38 / 11.01.2022.

Autor: P.F./Hina

Uzeo u najam 12 vozila, prestao plaćati te ih prodao

Uzeo u najam 12 vozila, prestao plaćati te ih prodao

Uzeo u najam 12 vozila, prestao plaćati te ih prodao

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Istarska policija još traga za dva od ukupno 12 vozila koje je 48-godišnjak iz Zagreba uzeo u najam od jednog trgovačkog društva iz Pule te je prestao plaćati ugovorenu najamninu lažno predočavajući kupcima da ima ovlasti za prodaju tih vozila, izvijestila je istarska policija.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 48-godišnjak počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju.

Policija je utvrdila kako je muškarac, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu iz Viškova, od 8. kolovoza 2019. do 30. rujna 2020. godine u Puli i Zagrebu, s ciljem da za trgovačko društvo pribavi protupravnu imovinsku korist, od trgovačkog društva iz Pule uzeo u najam 12 vozila. Muškarac je određeno vrijeme plaćao ugovorenu najamninu za vozila, nakon čega je prestao s plaćanjem, radi čega je trgovačko društvo iz Pule raskinulo ugovore i pozvalo 48-godišnjaka da vrati vozila. Osumnjičeni nije vratio vozila, već ih je nastavio i dalje koristiti i prodavati, lažno predočavajući kupcima da ima ovlasti za prodaju tih vozila.

Ukupna materijalna šteta koja je nastala trgovačkom društvu iz Pule iznosi oko 1,26 milijuna kuna a tijekom kriminalističkog istraživanja, policija i trgovačko društvo iz Pule uspjeli su pronaći deset vozila, dok se za dva vozila još uvijek poduzimaju mjere traganja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!