12:27 / 19.08.2020.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/IMS/P.F./HRT

Uži kabinet Vlade uoči zahtjevne jeseni: od koronavirusa do proračuna

-

-

Foto: - / -

Nakon tri tjedna stanke, ministri su ponovno na Markovu trgu. Sastao se uži kabinet, a na dnevnom redu - od koronavirusa do proračuna.
Nakon tri tjedna stanke, ministri su ponovno na Markovu trgu. Premijeru i ministrima završava godišnji odmor koji je za većinu potrajao otprilike dva tjedna. Sastao se uži kabinet, a na dnevnom redu - od koronavirusa do proračuna. Sutra premijera i ministre očekuje i prva sjednica Vlade.

Što se tiče tema na stolu uoči zahtjevne političke jeseni, kako se doznaje, sutra će se na sjednici Vlade naći izvješće vezano za koronavirus, i svim mjerama koje se poduzimaju, izvješće vezano za stanje proračuna i turističku sezonu te izvješće vezano za pripreme za početak školske godine. Ta bi odluka trebala biti prezentirana 31. kolovoza.

Zakon o obnovi Zagreba i okolice bi se na sjednici Vlade trebao naći idući tjedan, no već sutra nakon sjednice u Banskim dvorima održat će se sastanak svih uključenih strana na tu temu.  U Zakon ulaze socijalni kriteriji, a svi u Cvjetnom naselju do 15. rujna trebali bi biti zbrinuti sredstvima iz fonda solidarnosti.

● Horvat: Zakon o obnovi trebao bi na sjednici Vlade biti 27. kolovoza

Dolazeći na sastanak užeg kabineta Vlade, ministri su rekli kako su spremni za sve izazove:

Marić: Podaci o fiskalizaciji u srpnju i kolovozu pokazuju malo bolju sliku

Banožić o jesenskim prioritetima svojega ministarstva

 Fuchs: Odluka o nošenju maski u školama iza 31. kolovoza

 Medved: Od Srbije i dalje tražimo informacije gdje su posmrtni ostaci

 Malenica o prioritetima u pravosuđu i upravi: Izmjene niza zakona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!