16:15 / 13.10.2018.

Autor: V.K./P.F./HRT

Uzimate li mene za teleoperatora? Pazite kome kažete da!

-

-

Foto: - / -

Kada vas zovu teleoperateri i nude novu uslugu ili vam žele produžiti ugovor oni nisu u prekršaju jer riječ je o ugovoru na daljinu. Takav ugovor možete otkazati u roku od 14 dana, ali ne telefonskim pozivom već pisanim putem
Kada vas zovu teleoperatori i nude novu uslugu ili vam žele produžiti ugovor oni nisu u prekršaju jer riječ je o ugovoru na daljinu. Takav ugovor možete otkazati u roku od 14 dana, ali ne telefonskim pozivom već pisanim putem.

Uz to, akviziteri namjerno ili ne zbunjuju pretplatnike nagovarajući ih da primjerice, s HT-a pređu u Optimu jer je riječ o istom teleopretoru.

Iako ima ugovor s HT-om, korisnicu telekomunikacijskih usluga nazvali su iz Optime. Teleagent Duje uvjerio ju je, tvrdi, da se za nju ništa ne mijenja. Dva dana poslije, zove je agentica iz HT-a i kaže kako se radi o prelasku.

Teleoperatori jedini su koji mogu sklapati ugovore na daljinu. To su pravo dobili izmjenama Zakona o zaštiti potrošača, bez znanja članova radne skupine. U udruzi za zaštitu potrošača upozoravaju da se za sklapanje ugovora na daljinu ne biraju sredstva.

Korisnica tvrdi da ju je agent Duje iz Optima telekoma obmanuo. Mene su zvali da potvrdimo moje ime i prezime, adresu i druge podatke, ali ni u jednom trenutku nitko nije bio rekao i spominjao prelazak u drugu kompaniju, to je ogromna razlika i ja na to ne bih nikada pristala, rekla je.

Prelazak na Optima Telekom te sklapanje pretplatničkog ugovora je jasno komunicirano. Također, pretplatnički ugovor raskinut je prije aktivacije, u propisanom roku od 14 dana bez naplate naknade, napominju u Optimi.

Potrošači se mogu osigurati tako da i sami snimaju razgovor kada ih netko nazove, a najsigurnije je tražiti pisani dokaz.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!