14:35 / 02.03.2021.

Autor: Hina/V.G.

Uzrok požara na kući u Sjeničaku bio je neispravan hladnjak

Vatrogasci/Arhiva

Vatrogasci/Arhiva

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Požar u kojem je u nedjelju u Sjeničaku Lasinjskom u potpunosti izgorjela drvena kuća 26-godišnjeg vlasnika uzrokovala je neispravna električna instalacija na hladnjaku, priopćeno je u utorak iz karlovačke Policijske uprave, a općinske vlasti najavile su da će pomoći vlasniku.


U požaru mu je osim kuće izgorio i automobil, a materijalna šteta procijenjena je na oko 95.000 kuna. Nitko nije ozlijeđen, a mjerodavnom je državnom odvjetništvu dostavljeno izvješće o događaju.

Načelnik Općine Lasinje Željko Prigorac najavio je da će se u petak na sjednici Općinskog vijeća donijeti odluka kako pomoći mladiću koji je ostao bez svega.

Naći ćemo se s vlasnikom i vidjeti kakvi su mu planovi. To je bila skromna kuća, a ja ću predložiti Vijeću da mu ponudimo jednu od praznih kuća koje je u Sjeničaku Općina Lasinja dobila u naslijeđe. Ni to nije neka vrijedna imovina, no možda mladić želi tu ostati i stvoriti si novi dom, rekao je Prigorac.

Prema njegovim riječima, mladić je u Sjeničaku kupio drvenu kuću jer mu se sviđa taj kraj i ondje je želio živjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!