Uzrok požara u Čakovcu otvoreni plamen, kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja

02.07.2021.

09:31

Autor: V.G./HRT

Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu

Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Uzrok velikog požara u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, je otvoreni plamen nepoznatog izvora (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini. Policija će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Galerija
Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu, Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu, Foto:  Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLČakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu, Foto:  Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELLČakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu, Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U četvrtak u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka izvršen je očevid na mjestu požara uz prisustvo inspektora za zaštitu od požara i eksploziva te je konkretno utvrđeno da je uzrok požara otvoreni plamen nepoznatog izvora (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini, a nakon čega se požar proširio na drveni objekt i metalno skladište tvrtke sa sjedištem u Čakovcu te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta.

Od intenziteta plamena nagorjeli su susjedni objekti, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Nedelišću (eksplozija plinskog ormarića i drugo), proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (rastopljene rolete i popucala prozorska stakla, oštećeno dostavno vozilo i drugo), nagorjela cerada natkrivene terase od padajućeg pepela vlasništvo ugostiteljskog obrta sa sjedištem u Čakovcu, objekt tvrtke sa sjedištem u Čakovcu (nagorjeli informativni panoi i drugo) te ugostiteljski objekt sa sjedištem u Čakovcu (popucala prozorska stakla, izgorjeli sanduci u skladištu i drugo).

U požaru nema ozlijeđenih građana, dok je u gašenju požara troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji.

Materijalna šteta će se utvrditi po zaprimanju odštetnih zahtjeva.

U gašenju požara sudjelovalo 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca sa pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.

Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku poradi počinjenja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti.

Podsjećamo, da je u utorak oko 19 sati i 15 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka izbio požar na drvenim barakama vlasništvo tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i dobrovoljna vatrogasna društva okolnih mjesta koji su požar uspješno lokalizirali brzim djelovanjem.

Poradi potreba nesmetanog prolaska vatrogasnih vozila i sigurnosti građana od 20 do 23,10 sati za sav promet bili su zatvoreni dijelovi ulica Zrinsko-Frankopanske i dr. Ivana Novaka, dok se promet odvijao okolnim ulicama. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!