16:09 / 24.10.2019.

Autor: Zoran Vakula/P.F./HRT

Vakula objavio kako Hrvatska stoji s pahuljama

-

-

Foto: - / -

O toplini, ali i pahuljama u emisiji Regionalni Dnevnik govorio je Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.
Vrijeme je jedna od glavnih tema razgovora i na sjeveru i na jugu zemlje. I dok mnogi uživaju u toplini i obilju sunca, neki ipak priželjkuju hladnije vrijeme. O toplini, ali i pahuljama u emisiji HRT-a Regionalni Dnevnik govorio je Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Na krajnjem jugu su toplo more iskoristili za kupanje pa su se napunile dubrovačke plaže.

Temperatura zraka je 25°C, a mora 22,5°C. Svako tko može koristi blagodati babljeg ljeta. Mnoge, koji su došli u listopadu na odmor, vrijeme je ugodno iznenadilo. nisu stigli spremni za kupanje pa se, kažu trgovci, najviše prodaje upravo oprema za plažu.


I nije toplo samo na Jadranu, nego i drugim krajevima zemlje, posebno u glavnom gradu. Zagreb i ove godine obara turističke rekorde. U posezoni, čini se da Zagreb najviše vole Nijemci, Indijci, Korejci i - Tajvanci. Mnogo je i turista individualaca.

Prema podacima Turističke zajednice, rujan u Zagrebu ove je godine oborio rekorde. Ima povećanje u dolascima 2% i u noćenjima 4%.

Turisti su zadovoljni razinom čistoće, ali i besplatnim javnim wc-ima. No i u glavnom gradu ima mjesta za napredak. Naime, Kinezi žele jesti samo u njihovim restoranima. Sviđalo nam se to ili ne, moramo respektirati. Tako da još fali malo više internacionalnih kuhinja.

Iako se Zagreb ove godine neće natjecati za titulu najbolje europsko adventsko odredište, očekivanja su i od ove sezone velika.

A koliko dugo će kupači uživati u postljetnim radostima ili turisti u obilasku Zagreba reći će glavnim meteorolog HRT-a Zoran Vakula.

- Ovo i pretežno sunčano i iznadprosječno toplo razdoblje, kao rijetko koje tako dugo i izraženo u listopadu, potrajat će do ponedjeljka. U nastavku sljedećega tjedna imat ćemo za doba godine znatno primjerenije vrijeme. Najprije oblačnije, uz kišu, zatim i hladnije, i to toliko da bi u najvišem gorju mogle zalepršati i pahulje. No, do tada relativno toplo, osobito poslijepodne, a jutra će i dalje često biti maglovita i svježa, mjestimice čak prohladna, rekao je Vakula.

Detalje doznajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!