10:23 / 03.08.2020.

Autor: Zoran Vakula/Dobro jutro Hrvatska/HRT

Vakula upozorava: Pljuskovi, grmljavina, tuča i pijavice

-

-

Foto: - / -

Narančasto je upozorenje, odmah do najvećeg stupnja, izdano za sjeverni Jadran, dok je drugdje na Jadranu žuto upozorenje.
Postoje mnoga upozorenja na opasne vremenske pojave tijekom dana, stručnjaci DHMZ-a objavili su ih još jučer i danas potvrdili.

- Narančasto je upozorenje, odmah do najvećeg stupnja, za sjeverni Jadran, dok je drugdje na Jadranu žuto upozorenje. Još danas je zelena istočna Hrvatska i ondje se još neće događati nešto opako od vremena, ali bit će sutra istaknuo je Zoran Vakula, glavni meteorolog HRT-a.

Za tjedan pred nama najavio je povremene obilne pljuskove s grmljavinom, mjestimice i uz olujna nevremena s tučom. Kazao je i da će u utorak vrijeme biti još opakije. Postoji opasnost od bujičnih poplava, kazao je Vakula. Dodao je da će sutra za pojedine dijelove Hrvatske možda biti upaljen i crveni meteoalarm.

Od "O, lijepo li je!" do "Uh, ma što lije!"

U ovoj nestabilnoj atmosferi danas će pljuskova, grmljavine i mjestimice i olujnih nevremena biti u zapadnim dijelovima Hrvatske. Na istoku će se zadržati suho.

- Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu sve umjereniji pa mjestimice jako i olujno jugo, na srednjem i južnom nešto malo slabiji. Pri tome naglašavam, upozorenja postoje za sjeverni Jadran, lokalna nevremena s pljuskovima, grmljavinom, mjestimice i tučom. Ne smije se isključiti ni mogućnost pijavica danas na sjevernom Jadranu, a tijekom sutrašnjeg i preksutrašnjeg dana vjerojatno i južnije, naveo je Vakula.

Opširnije poslušajte ovdje:
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!