Vanđelić šokiran izjavom Dragana Čovića u Banjoj Luci

03.02.2022.

17:56

Autor: HRT

Damir Vanđelić

Damir Vanđelić

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Damir Vanđelić, bivši šef Fonda za obnovu grada Zagreba, objavio je status na svojem profilu na Facebooku u kojem oštro reagira na izjave predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića u Banjoj Luci, na Skupštini Republike Srpske. Među ostalim, zastupnicima je poručio da čuvaju Republiku Srpsku. Naime, Vanđelić je u vrijeme rata šest mjeseci proveo u logoru. 

- Ne znam kako žive sami sa sobom oni koji podržavaju Republiku Srpsku i tamošnje "ugledne" lidere. Da Hrvati u BiH trebaju veću zastupljenost u vlasti, ravnopravnost i podršku RH u svemu, uopće nije sporno. Ali ne na ovaj način, napisao je Vanđelić na Facebooku.


- Pljunuli su u lice svima koji su s Republikom Srpskom imali posla devedesetih, bilo da su ginuli ili bili zarobljeni i tamo osjetili drugačiju vrstu bratstva od ove koju vi sada tamo dijelite. I podržavate one kojima su nametnute sankcije zapadne zajednice upravo zbog ovakvih stavova oko podjele BiH, ali i zbog korupcijskih aktivnosti, nastavlja Vanđelić.

Tvrdi i da su Andrej Plenković i Zoran Milanović na istoj liniji kao i Dragan Čović.


- Mislim da im je politički i osobni pragmatizam pregazio sve principe, a sram im je stran. Inače, kako objasniti da RH tu nastupa kontra američkih i njemačkih stavova? Tko su to naši novi politički partneri?, napisao je Vanđelić na kraju svoje objave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!