18:55 / 16.01.2018.

Autor: Global

Vanjskopolitičke inicijative Kolinde Grabar Kitarović

-

-

Foto: - / -

Iako neki komentatori u zemlji vole potcjenjivati njene vanjskopolitičke inicijative i utjecaj, hrvatska predsjednica u manje od godine dana sastala se s Donaldom Trumpom, Vladimirom Putinom i Rejepom Tayyipom Erdoganom.
Iako neki komentatori u zemlji vole potcjenjivati njene vanjskopolitičke inicijative i utjecaj, hrvatska predsjednica u manje od godine dana sastala se s Donaldom Trumpom, Vladimirom Putinom i Rejepom Tayyipom Erdoganom. I to dok odnosi Amerike i Rusije tonu, a Turska se sve očitije okreće od zapadnog utjecaja i NATO saveza kojem pripada, prema Moskvi.
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s predsjednikom Rejepom Tayyipom Erdoganom, kojeg je prije 2 godine ugostila u Zagrebu na jubileju islama kao priznate vjere u Hrvatskoj, sastala se u njegovoj blistavoj i kontroverznoj palači u Ankari, najvećoj takvoj u svijetu.

Ozbiljnih tema za razgovor nije nedostajalo: položaj Hrvata u BiH, te hrvatska suzdržanost na glasovanju o rezoluciji UN-a o Jeruzalemu...
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!