Neven Bosilj u Varaždinu ugostio gradonačelnike Zagreba i Koprivnice

22.08.2023.

21:12

Autor: Hina/HRT

Neven Bosilj, gradonačelnik grada Varaždina

Neven Bosilj, gradonačelnik grada Varaždina

Foto: Neva Zganec / Pixsell

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, koji je u utorak bio domaćin gradonačelnicima Zagreba i Koprivnice, rekao je da je njihov zajednički radni sastanak bio prilika za razmjenu iskustava i ideja te za jačanje međugradskih veza, a Špancirfest prilika za opuštanje.

"Imamo puno toga za razmijeniti. Radi se o tri središta urbane Hrvatske - Zagreb je sjedište cijele Hrvatske, a Koprivnica i Varaždin su glavni pokretači sjevera Hrvatske. Imali smo jako puno tema koje smo na radnom dijelu raspravili, a sada je na njima da uživaju u Varaždinu, kao i desetak tisuća ljudi koji su danas u gradu, poručio je gradonačelnik Bosilj.


Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da su pričali o razvojnim temama, ali i problemima.


Pričali smo o temama koje nas vežu i o razvojnim temama te o projektima vezanim za gospodarenje otpadom, gdje imamo i nekih zajedničkih problema", rekao je Tomašević i dodao da je Grad Koprivnica dobar model kada je riječ o postotku odvajanja otpada.


Rekao je i kako vjeruje da će ovogodišnji Špancirfest biti najbolji do sada, a gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je Špancirfest kao jednu od najvažnijih manifestacija sjeverne Hrvatske.


Moram reći da su nama na sjeveru i Špancirfest i Porcijunkulovo i Renesansni festival veliki ponos jer smo pokazali da je moguće napraviti lijepu, uspješnu i turističku priču i u kolovozu, bez obzira na to što nemamo more, rekao je Jakšić.


Tri gradonačelnika su nakon radnog susreta uživali u raznolikom programu Špancirfesta i na koncertu benda Franz Ferdinand.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!