20:53 / 04.02.2021.

Autor: Danijela Bratić-Herceg/Regionalni dnevnik/HRT

Varaždin gradi nove biciklističke staze

Počeli radovi u Gornjem Kućanu

Počeli radovi u Gornjem Kućanu

Foto: HTV / HRT

U Varaždinu se nastavlja projekt obrane od poplavljivanja glavnih ulica. Počeli su tako i radovi na rasteretnom kanalu i sustavu odvodnje oborinskih voda u prigradskom naselju Gornji Kućan, koji će konačno dobiti i biciklističke staze.

- Naš posao je napraviti, zaštititi grad od neuralgičnih točaka u poplavama. Na ovoj lokaciji se rade dvije stvari. Prva da se želi rasteretiti kanalizacijski sustav, naročito tamo kod Pevexa gdje po ljeti kad ima malo više vode ima poplava. A druga stvar je da se napravi odvodnja do Kučana i usput da se to sanira na najkvalitetniji mogući način, a to je onda biciklistička staza, kaže direktor Varkoma Željko Bunić.

Uz gradnju rasteretnog kanala i sustava odvodnje oborinskih voda, na ovom području izgradit će se i 2,6 kilometara biciklističkih staza. Pa je riječ o vrlo važnoj infrastrukturnoj, komunalnoj i prometnoj investiciji za grad Varadžin.

- Radi se o vrlo prometnoj prometnici. Najviše naših građana ide čak i na obilaznicu, odnosno prema naplatnim kućicama ovdje kroz Kučan i Kneginec. Tako da smo ljudima morali zajamčiti sigurnost i u biciklističkom i pješačkom prometu, naglašava gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Projekt stoji oko 3 milijuna i 600 tisuća kuna. S 50 posto sufinancira se iz gradskog proračuna, a druga polovica je iz naknade za razvoj grada Varaždina za odvodnju. Radovi bi trebali biti gotovi do travnja. A već idući tjedan kreće proširenje parkirališta u nekim stambenim četvrtima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!