Varaždin povlači ovrhu nad Varteksom

23.08.2022.

13:57

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

default error photo

Grad Varaždin povlači ovrhu nad tekstilnom kompanijom Varteks d.d. kako bi tvrtka izašla iz blokade, isplatila radnicima plaće te nastavila s poslovanjem, priopćili su iz Grada.

Grad Varaždin je 11. kolovoza aktivirao zadužnicu za dugovanje Varteksa u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna, nakon ostavke predsjednika Uprave tvrtke Tomislava Babića, a gradonačelnik Neven Bosilj odluku o povlačenju ovrhe donio je nakon konzultacija na Međustranačkom vijeću.

Na sastanku je usuglašeno da će Varaždin povući rješenje o ovrsi tako da Varteks može izaći iz blokade, isplatiti plaće radnicima Varteksa i nastaviti s poslovanjem.

- Na temelju apela tvrtke i s obzirom na cjelokupnu socijalnu situaciju i financijske probleme u kojima se Varteks našao, uzevši u obzir da je Varaždin dio dugova u visini od 1,2 milijuna kuna naplatio, odlučili smo povući s naplate koja je stavljena na Finu rješenje o ovrsi u iznosu od otprilike pola milijuna kuna, rekao je Bosilj i izrazio nadu da će odgađanje provedbe naplate pomoći tvrtki da nastavi s radom i ponovo stane na noge.

Naplatom iznosa od 1,2 milijuna kuna Varaždin je naplatio do ovog trenutka otvoreno dugovanje prema upravnom ugovoru, a s naplate je povučeno rješenje za redovno dugovanje na ime komunalne naknade i naknade za uređenje voda u iznosu od oko pola milijuna kuna.

Iz kompanije ističu da su proizvodni kapaciteti Varteksa puni te da je do kraja godine naručeno poslova od inozemnih kupaca u iznosu od 2,2 milijuna eura, kao i da je kolekcija jesen/zima 2022. spremna za ulazak u maloprodajne jedinice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!