Varaždin: Pozitivna pacijentica, liječnici u samoizolaciji

10.08.2020.

10:32

Autor: Ivica Grudiček/HRT

default error photo
Epidemiološka obrada još traje. Preventivno je u samoizolaciju stavljeno nekoliko liječnika i medicinskih sestara.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Oboljela je žena starije životne dobi, a testirana je preventivno prilikom prijema na kirurški odjel Opće bolnice Varaždin.

Epidemija koronavirusa - najnoviji podaci


Epidemiološka obrada još traje i mapiraju se svi bliski kontakti no preventivno je trenutno pod mjeru samoizolacije stavljeno nekoliko liječnika i medicinskih sestara, koji su bili u potencijalnom bliskom kontaktu sa zaraženom osobom. Učinjeno je sve po pravilima struke i provedene su sve epidemiološke mjere kako ne bi došlo do širenja zaraze unutar bolničkog sustava, priopćio je Stožer civilne zaštite.

Trenutna situacija u Varaždinskoj županiji je takva da imamo 8 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a petero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 69 slučajeva zaraze, a 13 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!