Predstavnici sindikata za smjenu ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu

23.05.2023.

12:50

Autor: Ruža Ištuk/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Predstavnici sindikata Zajedno

Predstavnici sindikata Zajedno

Foto: Vijesti / HRT

Predstavnici sindikata Zajedno traže smjenu ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Inspekcija rada utvrdila je, kažu, brojne nepravilnosti i propuste, na koje je Sindikat već upozoravao, a malo se toga promijenilo.

 Pacijenti se prevoze bez pratnje medicinske sestre ili tehničara, sanitetski prijevoz i dalje se koristi za transport veće količine pošiljaka zajedno s pacijentom.

Inspekcija rada protiv poslodavca i odgovorne osobe podnijela je optužni prijedlog nadležnom sudu. Na dijelu je, kažu, i dalje kršenje propisa, pravilnika i zakona, ali i kršenje Ustava. 

- Tražimo od gospodina župana da trenutno smjeni gospodina Smoljanca, a ako ga ne želi on smijeniti onda tražimo od ministra Beroša da on to napravi jer on ima ovlasti sukladno zakonu da ga može razriješiti svih tih dužnosti. Ovo je suludo što se događa u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije, kažem vam, to je presedan u hrvatskoj povijesti da sanitet jedino gore radi takve poslove, koji su protivni svim propisima i pravilnicima Zakona o sanitetskom prijevozu, rekao je voditelj Odjela saniteta Sindikata Zajedno Vladimir Markuš.

 - Od 20. ožujka kad smo imali prošli put prosvjed i izjave za medije nas su napustile tri medicinske sestre odnosno u odlasku su, vjerujem da nije zato, jer su krasni uvjeti u Zavodu, nisu otišle u inozemstvo, otišle su u druge ustanove na području Republike Hrvatske, dodala je specijalistica hitne medicine, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije Anđela Simić, dr. med.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!