17:56 / 20.05.2019.

Autor: HRT

Varaždin: Puštena u rad magnetska rezonancija

-

-

Foto: - / -

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić dodao da će se zdravstvena usluga i standard podići na daleko višu razinu, a bolnički pacijenti na snimanje više neće morati ići u druge županije ili Zagreb.
U varaždinskoj Općoj bolnici pušten je u rad uređaj za magnetsku rezonancu vrijedan 7,1 milijun kuna, a na svečanosti je ministar zdravstva Milan Kujundžić naglasio da je Varaždinska županija među onima u čiji je zdravstvo najviše investirano u mandatu sadašnje vlade.

- U zadnje 2,5 godine u zdravstveni sustav Varaždinske županije investirano je više od 400 milijuna kuna, a u tom se iznosu našlo i ovih 7,1 milijun kuna za magnetsku rezonancu, koja je potreba ove bolnice i pacijenata koji joj gravitiraju. Mislim da je time postignuta nova kvaliteta za narod ovoga kraja, kazao je ministar Kujundžić.

Dodao kako je uređaj za magnetsku rezonancu jedan od sedam uređaja u Hrvatskoj nabavljenih europskim sredstvima. 

- Koja će dalje biti dinamika ovisi o tome koliko ćemo novaca dobiti iz EU fondova i koliko ćemo ih uspjeti usmjeriti za zdravstvo, ali u svakom slučaju potrebe su velike i na tome tragu treba ustrajati, jer iz EU fondova se puno može napraviti, naglasio je Kujundžić.

Uređaj je nabavljen bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva. U opremanje i prilagodbu prostora za uređaj uloženo je 1,3 milijuna kuna. Ti su radovi financirani s 849.000 kuna prikupljenih donacija dok je ostatak osigurala Varaždinska županija iz decentraliziranih sredstava.

Ravnatelj varaždinske bolnice Nenad Kudelić dodao da će se zdravstvena usluga i standard podići na daleko višu razinu, a bolnički pacijenti na snimanje više neće morati ići u druge županije ili Zagreb.

- Nakon što je uređaj za magnetsku rezonancu prošao tehnički pregled, ishodili smo uporabnu dozvolu i pušten je u pogon za bolničke pacijente. U tijeku je ugovaranje usluge s HZZO-om, tako da uskoro očekujemo otvaranje liste narudžbi za polikliničke pacijente, najavio je Kudelić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!