Varaždin: Sve više oboljelih s težom kliničkom slikom

12:19 / 27.10.2020.

Autor: I.G./HRT

Foto: ilustracija, Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tjekom zadnja 24 sata evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u bolnici su 53 pacijenta.
U Varaždinskoj županiji povećava se broj oboljelih s težom kliničkom slikom. 53 Covid pacijenta je na bolničkom liječenju, a tijekom zadnja 24 sata evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako danas objavljujemo rezultate testiranja briseva uzetih u nedjelju koji ne obuhvaćaju COVID-ambulantu, broj novih slučajeva je jučer i danas nešto niži nego prethodnih dana.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente 

- Činjenica je da se virus trenutno nekontrolirano širi zbog izuzetno velikog broja novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. To se prije svega očituje u sve većem broju novooboljelih s težom kliničkom slikom kojima je potrebna hospitalizacija, a on će svakako nastaviti rasti čak i kad bi danas uspjeli izolirati sve zaražene. Na bolničkom liječenju imamo 53 osobe i ako to stavimo u kontekst da Opća bolnica Varaždin ima ukupno 411 kreveta od kojih je inicijalno 14 namijenjeno za infektologiju, onda je jasno da se svakim danom dodatno uskraćuju potrebni resursi za druge pacijente koji i dalje imaju svoje potrebe. Krajnje je vrijeme da toga svi postanemo svjesni, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Zabilježena su i nova postupanja unutar bolničkog sustava, zbog čega sada u Općoj bolnici Varaždin imamo 50 pozitivnih djelatnika i dodatnih 59 djelatnika u mjeri samoizolacije.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 521, s obzirom da imamo i 52 otpusta s kućnog liječenja. Hospitalizirano je novih 7 osoba. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalazi se 53 osoba s težom kliničkom slikom, od čega je 51 osoba je na kisiku, a dvoje ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 468 osoba.

Tijekom posljednja dva vikenda inspektori civilne zaštite intenzivirali su svoje nadzore s posebnim naglaskom na ugostiteljske objekte tijekom večernjih sati, a izdano je ukupno 7 prekršajnih naloga pravnim osobama zbog kršenja Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!