12:22 / 06.03.2020.

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/B.A./HRT

Varaždin: Treći zaraženi koronavirusom ima blage simptome bolesti

Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite

Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite

Foto: - / -

Treća osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i 11 u Hrvatskoj muškarac je u dobi od 60-tak godina koji je u rodbinskoj vezi s drugim zaraženim te ima blage simptome bolesti.
Treća osoba zaražena koronavirusom u Varaždinu i 11 u Hrvatskoj muškarac je u dobi od 60-tak godina koji je u rodbinskoj vezi s drugim zaraženim te ima blage simptome bolesti, izvijestio je u petak načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin.

U Hrvatskoj 11 zaraženih koronavirusom
Zbog koronavirusa odgođena putovanja hrvatskih učenika u inozemstvo

Klinička slika je umjerena. Radi se o blažim simptomima kao što su poznati kod gripe - povišena temperatura, kašalj i tome slično, rekao je Vugrin u izjavi medijima u Županijskoj palači u Varaždinu.


Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite je dodao da je suradnja s osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim odlična, da su mapirani svi kontakti te postoji aktivni zdravstveni nadzor nad svima, dok se zaražena osoba nalazi u izolaciji u Općoj bolnici Varaždin.

Vugrin je istaknuo da se provode aktualne preporuke vezano uz postupanja s koronavirusom te će se sukladno preporukama postupati i ukoliko će se one mijenjati.

Ponovio je da je situacija pod kontrolom te da i dalje nema generalne zabrane javnih okupljanja.

Varaždinska je županija ranije otkazala za subotu najavljen koncert za umirovljenike uz Dan žena, zbog sigurnosti te populacije.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!