14:15 / 21.09.2020.

Autor: M.M./Hina

Varaždin: Učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole na nastavi bez maske

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Ilustracija (Igor Soban/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ako se epidemiološka situacija pogorša, odluka će se odmah revidirati.
Zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije na području Varaždina i Varaždinske županije,od sutra na području toga grada učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole i njihovi nastavnici tijekom nastave u učionicama ne moraju nositi zaštitne maske.

-
Epidemija Covida-19 - iz minute u minutu  

Odluku je donio Stožer civilne zaštite Grada Varaždina.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i njegov zamjenik i načelnik tog stožera Zlatan Avar održali su sastanak s ravnateljima osnovnih škola na kojem su im prenijeli informacije i upute vezane uz tu odluku, priopćili su iz varaždinske gradske uprave.

Posebno je upozoreno da je i dalje, kako bi se spriječilo širenje bolesti COVID-19, obveza poštovati i provoditi sve ostale mjere, upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, poput fizičkog razmaka, dezinfekcije i održavanja higijene.

Iz Grada Varaždina ističu da se odlukom ne narušava pravo svakog pojedinca da, s obzirom na svoje zdravstveno stanje i osobno uvjerenje, odluči i dalje nositi masku unatoč odluci Stožera.

Ako se epidemiološka situacija pogorša, odluka će se odmah revidirati, dodaju iz gradske uprave i ponovno pozivaju građane da poštuju mjere radi sprječavanja širenja epidemije te da svoju djecu ne vode na veće skupove, ponajprije one koji su utvrđeni kao najveća žarišta zaraze - svatove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!