Varaždinci u novu godinu ušli trčanjem

07:59 / 01.01.2022.

Autor: M.M./HRT

Varaždinci u novu godinu ušli trčanjem

Varaždinci u novu godinu ušli trčanjem

Foto: Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina / HRT

Varaždinci su novu godinu dočekali u svom stilu - trčanjem. Riječ je o prvom sportskom događaju u Hrvatskoj koji njeguje tradiciju dugu više od 40 godina.

Prošle godine utrka je bila otkazana, a ove zbog epidemioloških mjera broj sudionika bio je ograničen na 300 te su svi morali imati COVID potvrdu.

U utrci na 4,6 kilometara varaždinskim gradskim ulicama i trgovima, sudjelovalo je 300 trkača i trkačica iz pet zemalja. Najbrži je u muškoj konkurenciji bio Ante Živko, dok je prva kroz cilj prošla Tea Faber.

- Fenomenalan je osjećaj započeti novu godinu pobjedom i ovakvom utrkom, rekla je Tea Faber iz Atletskog kluba Dubrovnik.

- Bilo je dobro. Od početka utrke sam krenuo na prvom mjestu i tako se držao do kraja. Utrka je super, već sam bio prije tri godine tako da sam se sad ponovno vratio i pobijedio, rekao je Ante Živko, Atletski klub Dubrovnik.

- Jedinstven događaj i u Hrvatskoj i u svijetu. Bila je jedna utrka u Sao Paolu koja je startala u ponoć, ali prema nekakvim informacijama ona se više ne održava tako da izgleda da smo jedini na svijetu što nas izuzetno veseli, a vjerujem da i gospoda koja su započela ovu divnu tradiciju da su sigurno izuzetno ponosni što se tako dugo održalo, istaknula je Anica Sitar, Zajednica sportskih udruga grada Varaždina.

Dodala je kako su im mnogi trkači rekli da ne mogu zamisliti drukčiji početak nove godine nego trčeći.

- To je pokazatelj koliko je vrijedna ova utrka, kazala je Sitar.

Drugo i treće mjesto zauzeli su Matija Avirović iz TK Sisak (15:36) i Marko Martinčić iz AK Varaždin (15:37) odnosno Simona Jambrošić iz AK Varaždin (16:17) i Petra Katanec iz AK Dinamo-Zrinjevac (17:33).

Varaždinska Novogodišnja utrka u posljednjih je nekoliko godina rasla po broju natjecatelja o čemu svjedoči i rekordnih 550 sudionika u posljednjem održanom izdanju prije pandemije, 1. siječnja 2020. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!