Varaždinska bolnica dobila tri certifikata

22.09.2022.

14:26

Autor: T.V./HRT/Hina

Varaždinska bolnica dobila tri certifikata

Varaždinska bolnica dobila tri certifikata

Foto: HTV / HRT

Općoj bolnici Varaždin u četvrtak su dodijeljena tri certifikata - jedan akreditacijski AACI i dva certifikata sustava upravljanja kvalitetom, koji dokazuju da je bolnica zadovoljila najviše kvalitete zdravstvene skrbi i sigurnosti pacijenata.

- Opća bolnica od ranije razvija sustav zdravstvene zaštite s ciljem zaštite pacijenata i djelatnika. Cilj je smanjiti neželjene događaje na što manju mjeru, ističe Dubravka Dobec-Gorenjak, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor u OB-u Varaždin.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić je na svečanosti održanoj u holu nove zgrade Objedinjenog hitnog bolničkog prijema istaknuo da je put do dobivanja certifikata mukotrpan, na tome se radi godinama.

- Ovo je dosad najveća akreditirana bolnica u Hrvatskoj i nadam se putokaz za dalje. Želimo i radiom na akreditaciji i kvaliteti zdravstvene zaštite, to je poanta buduće reforme zdravstva, rekao je Dulibić.

Podsjetio je kako je u prethodnom razdoblju u Hrvatskoj preko dvije milijarde kuna uloženo u zdravstvo iz EU-ovih fondova, od toga preko 450.000 milijuna kuna u Varaždinskoj županiji.

Dulibić kaže kako je projekt operacijskog bloka najveći projekt iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, a završetkom tog projekta varaždinska bolnica bit će jedna od najmodernijih u Hrvatskoj.

Krešimir Antonio Paliska, izvršni direktor američke akreditacijske kuće AACI Healthcare, rekao je da akreditacija omogućava bolje upravljanje rizicima i smanjuje vjerojatnost i broj neželjenih događaja, te omogućava procjenu svake pojedine aktivnosti unutar procesa u ustanovi.

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je da se u Varaždinskoj županiji trenutno gradi zdravstveni sustav za idućih 20 do 30 godina.

- U sklopu Opće bolnice Varaždin izgrađena je dnevna bolnica, slijedi faza opremanja, a raspisan je i natječaj za izgradnju operacijskog bloka. U sklopu Specijalne bolnice Varaždinske Toplice pred završetkom je izgradnja spinalnog centra, kaže Stričak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!