15:35 / 15.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Varaždinska bolnica obustavila mogućnost prisustvovanja pratnje na porodu

default error photo

Uz privremeno odgađanje hladnog operacijskog programa zbog naglog rasta broja hospitaliziranih, Opća bolnica Varaždin je privremeno obustavila i mogućnost prisustvovanja pratnje na porodu, priopćili su danas iz varaždinske bolnice.

- U Općoj bolnici Varaždin privremeno se odgađa hladni operacijski program, smanjuje se opseg rada određenih poliklinika, otvaraju se dodatni COVID-19 odjeli i jedinice intenzivnog liječenja. I dalje će se zbrinjavati hitni pacijenti i djeca, a raditi će, ovisno o mogućnostima, i onkološki program, navodi se u priopćenju.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić ističe da porast broja novozaraženih prati i rast hospitaliziranih te da je prosječna dob hospitaliziranih pacijenata niža nego u prethodna dva vala.

- U prethodnom epidemijskom valu oko osam posto hospitaliziranih pacijenata zahtijevalo je intenzivno liječenje, dok je to sada čak 15 posto. Iz tog razloga primorani smo otvarati i dodatne COVID-19 jedinice intenzivnog liječenja, naglašava Kudelić.

U bolnici se trenutno na liječenju nalaze 132 pacijenta, a njih 19 je u jedinici intenzivnog liječenja.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije privremeno se obustavlja mogućnost prisustvovanja pratnje na porodu. Iz Opće bolnice Varaždin naglašavaju da imaju titulu Rodilište prijatelj djeteta, no da ovakvom odlukom štite najranjiviju skupinu rodilje i njihovu djecu.

Ujedno je i dalje na snazi zabrana posjeta bolesnicima na svim odjelima Opće bolnice Varaždin.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!