Ukrali opremu vrijednu više od 200.000 kuna: Odbjelog Rumunja traže potražni psi, dron i helikopter

13:41 / 03.09.2021.

Autor: Ivica Grudiček/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Potjera za Rumunjom

Potjera za Rumunjom

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Varaždinska policija i dalje intenzivno traga za pljačkašem trgovine koji se jučer vozilom pokušao zabiti u policijske službenike na obilaznici kod Varaždina.

Oko Varaždina brojne policijske kontrolne točke - identificiraju se vozači, traži se bjegunac. Kako doznajemo, riječ je o četrdeset četverogodišnjem državljaninu Rumunjske koji je jučer oko 1 poslije ponoći s dvadesetogodišnjakom provalio u jedan trgovači centar. Nakon provale dali su se u bijeg. Kad ih je presrela policija nasrnuli su vozilom na policijske službenike i lakše ih ozlijedili. Ubrzo je dvadesetogodišnji suputnik uhićen.

- Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je jutros podnesena kaznena prijava protiv dvije osobe, rumunjskih državljana zbog sumnje da su počinili kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva na štetu dvojice policijskih službenika i kazneno djelo teške krađe, rekao je Darko Galić, glasnogovornik Državnog odvjetništva u Varaždinu.

Jutros u potrazi pomažu dronovi, potražni psi - no traga lopovu nema. Također nema ni informacije je li naoružan. Mještani Beretinca ovakvu policijsku akciju ne pamte.

- Bila je jedna neviđena potraga za bjeguncima, mi smo mala općina. Građani naravno da su bili zabrinuti, bio je ovdje i helikopter, puno automobila i policijskih službenika, rekao je Nikola Žganec, načelnik općine Beretinec.

Kako sati prolaze, pitanje je je li bjegunac još na ovome području. A potraga je zahtjevna jer je riječ o golemim poljima pod kukuruzom.

- Druga osoba još nije pronađena, ona je u bijegu i za njom se traga. U načelu je postupak isti kao i prema svim počiniteljima, hrvatskim državljanima, rekao je Galić.

Varaždinskoj policiji i danas potporu u potrazi pružaju kolege iz okolnih policijskih postaja i građani koji sve informacije mogu dojaviti na 192. A policija je poslijepodne objavila i fotografiju ukradene robe vrijedne više od 200.000 kuna- riječ je o pametnim telefonima, satovima i tabletima.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!