15:04 / 22.03.2020.

Autor: B.A./Hina

Varaždinska županija: Još jedan slučaj zaraze koronavirusom, ukupno 11

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

"U županiji su u zadnja 24 sata utvrđena dva kršenja mjera samoizolacije napuštanjem objekta"
U Varaždinskoj županiji u nedjelju je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom te je trenutno 11 osoba s potvrđenom zarazom, priopćili su iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Koronavirus - najnovije informacije

Načelnik županijskog Stožera Robert Vugrin rekao je da i novooboljela osoba, koja je srednje životne dobi, ima blagu kliničku sliku.

Prema objedinjenim podacima s graničnih prijelaza te izdanim rješenjima sanitarne inspekcije, pod zdravstvenim nadzorom je ukupno 926 osoba s prebivalištem u Varaždinskoj županiji.

- U županiji su u zadnja 24 sata utvrđena dva kršenja mjera samoizolacije napuštanjem objekta, a upozoravamo građane s rješenjima o samoizolaciji na potrebu pridržavanja propisanih mjera i unutar samih objekata u kojima borave, istaknuo je Vugrin.

Što se tiče potresa koji je jutros pogodio Zagreb, a koji se osjetio i na području Varaždinske županije, iz Područnog ureda civilne zaštite Varaždin izvijestili su da su zaprimili dojavu o samo jednom lakšem oštećenju kuće u zapadnom dijelu županije, a dojave o ozljedama građana do 9.30 sati nisu zaprimljene.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!