13:53 / 23.08.2020.

Autor: I.D./HINA

Varaždinska županija: šest novozaraženih, tri su asimptomatska slučaja

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Dva asimptomatska slučaja povezana su sa svadbom s područja Ivanca, a u jednom slučaju radi se o asimptomatskom mladiću, kojemu je zaraza otkrivena prilikom prijema u bolnicu.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Dva asimptomatska slučaja povezana su sa svadbom s područja Ivanca, kod tri slučaja s blažom kliničkom slikom radi se o bliskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, a u jednom slučaju radi se o asimptomatskom mladiću, kojemu je zaraza otkrivena prilikom prijema u bolnicu.

Njegov izvor zaraze povezuje se s ljetovanjem u Dalmaciji unatrag 14 dana, a zaraza je otkrivena testiranjem u Općoj bolnici Varaždin, koje se provodi kao dodatna prevencija od proboja virusa u bolnički sustav, iako prema važećim protokolima to testiranje nije bilo nužno.

Mladić je primljen na hitni kirurški odjel nakon prometne nesreće, a nakon dobivenog pozitivnog nalaza na COVID-19 određena je samoizolacija za nekoliko liječnika i medicinskih sestara i tehničara.

Epidemiološka obrada još je u tijeku, te još nije poznat točan broj zdravstvenih djelatnika kojima će biti određena mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju županijskog Stožera.

Na području Varaždinske županije trenutačno 47 aktivnih slučajeva, među kojima je osmero pacijenata na liječenju u varaždinskoj bolnici. 39 ih se liječi izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka epidemije Varaždinska županija ima 115 registriranih slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji joj se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 250 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!