14:34 / 24.04.2020.

Autor: M.M./Hina

Varaždinska županija - šestero novozaraženih

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novozaraženih osoba.
U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata šest je novozaraženih osoba, potvrdio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Robert Vugrin, ističući da se radi o osobama mlađe ili srednje životne dobi i bliskim kontaktima s pozitivnim osobama u posljednjih pet dana.

- Koronavirus u Hrvatskoj - najnovije informacije  

Ukupan broj oboljelih u Varaždinskoj županiji je 45, od kojih je ozdravilo njih 30. Na liječenju u varaždinskoj Općoj bolnici je 13 osoba, a dvije su u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Vugrin je na današnjoj konferenciji za novinare rekao i da je u posljednja 24 sata testirano 40 osoba, a u posljednja četiri dana gotovo 200. Ukupan broj testiranih u Varaždinskoj županiji veći je od 1100.

Najviše ga zabrinjava to što se "na terenu vidi veliko opuštanje ljudi" iako još vrijede brojne mjere i upute Nacionalnog stožera te lokalnih stožera.

Na konferenciji za novinare bio je i ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić, koji je rekao da bolnica i dalje radi u istom režimu, to jest da se obrađuju isključivo akutni i životno ugroženi pacijenti.

- Mi ćemo, naravno, prilagoditi svoj način rada sukladno smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. Dakle, u trenutku kada odlukom Ministarstva bude određeno da se vraća u stari režim rada, mi ćemo svoje poslovanje prilagoditi tome. Nama je jasno da ovakvo stanje nije dugotrajno održivo, rekao je.

- No, isto tako nam je jasno da je ulazak koronavirusa u bolnice, pogotovo u službe koje se bave liječenjem kroničnih bolesnika ili odjel palijativne skrbi, gdje se nalazi rizična populacija, iznimno opasan, zaključio je Kudelić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!