Varaždinska županija: U subotu cijepljenje u stotinjak ordinacija

10.11.2021.

15:04

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Građani Varaždinske županije u subotu će se moći cijepiti u stotinjak ordinacija obiteljske medicine, pedijatrijskih i ordinacija medicine rada, najavili su iz županijskog Stožera civilne zaštite, ističući da su prvi u Hrvatskoj u organizaciji takvog cijepljenja. Cijepljenje će u subotu biti organizirano u svih 86 ordinacija obiteljske i opće medicine u Varaždinskoj županiji, te u još sedam pedijatrijskih ordinacija i šest ordinacija medicine rada.

Ordinacije će u subotu biti otvorene od osam do 12 sati. Građani se mogu najaviti svojem izabranom obiteljskom liječniku, pedijatru ili specijalistu medicine rada, a mogu doći i bez najave.

Zamjenica načelnice Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Ljubica Božić istaknula je da su se liječnici obiteljske i opće medicine, specijalisti pedijatrije i medicine rada time priključili djelatnicima županijskog Zavoda za javno zdravstvo i Doma zdravlja, koji kontinuirano organiziraju cijepljenje za veći broj građana.

- Prvi u Hrvatskoj organiziramo takav način cijepljenja, istaknula je Božić.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sljedeći će tjedan cijepljenje za veći broj građana organizirati u dvorani u podrumu kirurgije varaždinske Opće bolnice u ponedjeljak, 15. studenoga i u utorak, 16. studenoga od osam do 13 sati te u srijedu, 17. studenoga od 13 do 18 sati. 

Varaždinski župan Anđelko Stričak pozvao je građane na cijepljenje, ističući kako epidemiološka situacija nije dobra. O tome govori podatak da imamo 1569 novih slučajeva na 100.000 stanovnika u posljednjih 14 dana, rekao je Stričak. Podsjetio je da su od lipnja imali mnoge aktivnosti i sastanke te da su molili građane da se cijepe.

- Održali smo sastanak s gradonačelnicima i načelnicima, liječnicima obiteljske i opće medicine, ravnateljima škola, predstavnicima studentskog zbora, te omogućili da liječnički timovi dođu na teren kako bismo imali što veću procijepljenost. Nažalost, sad smo tu gdje jesmo, rekao je Stričak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!