Varaždinski župan Stričak prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira

27.09.2022.

10:38

Autor: Ivica Grudiček/V.K./PU Varaždinska/HRT

Anđelko Stričak

Anđelko Stričak

Foto: Marko Jurinec / Pixsell

Varaždinski župan Anđelko Stričak prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira. U subotu, 24. rujna oko 3.20 sati na terasi ugostiteljskog objekta u ulici Ivana Padovca u Varaždinu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane dvojice muškaraca starosti 24 i 49 godina.Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su navedena dvojica muškaraca počinila prekršaje iz članka 6., odnosno 17. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također je utvrđeno da su od strane odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu prekršene odredbe iz Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina te će se o istom podnijeti obavijest Turističkoj inspekciji, izvijestila je PU Varaždinska.

Za sad nema službenih informacija o tome je li župan bio pod utjecajem alkohola. 

Zamjenica stala županu u obranu

U obranu varaždinskog župana Anđelka Stričaka stala je njegova zamjenica Silvija Zagorec. U objavi na društvenoj mreži istaknula je da se trenutačno župan nalazi na kućnoj njezi sukladno preporuci liječnika.

Zbog sumnje da je župan tijekom postupanja policije verbalno napao službenike, Silvija Zagorec to demantira te ističe - ako se tko zalagao za status vojnika, policajaca, vatrogasaca - to je župan Stričak.

- Očekujemo da gospodin Stričak, ako to već nije učinio, hitno podnese ostavku. Prema jasnom izvješću policije, prijava se odnosi na vrijeđanje i omalovažanje policijskih službenika, remećenje javnog reda i mira s fizičkim obračunom u 3.30 ujutro u lokalu koji nije imao dozvolu za rad. Mi ovdje ne govorimo o izoliraom slučaju, govorimo o kontinuitetu nasilja, kao što znamo, župan Stričak je redoviti gost crnih kronika - od sudskog prcesa za obiteljsko nasilje, prijave za silovanje, te sličnog obračuna prije dvije godine ne razjašnjene okolnosti tučnjave gdje je intervenirala policija.  rekla je za HRT Natalija Martinčević, ispred Narodne stranke - Reformisti, 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!