11:44 / 21.01.2021.

Autor: I.G./M.M./HRT

Varaždinski župan proglasio prirodnu nepogodu zbog potresa

-

-

Foto: - / -

Varaždinski župan Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu zbog potresa za područje gradova Lepoglave i Varaždinskih Toplica te općine Bednja.
Varaždinski župan Radimir Čačić proglasio je prirodnu nepogodu zbog potresa za područje gradova Lepoglave i Varaždinskih Toplica te Općine Bednja.

➡️ Potresi - iz minute u minutu
➡️ Oporba traži da obnova počne što prije, HDZ predlaže novi amandman

Potkraj 2020. i početkom ove godine uzastopni su potresi na tom području uzrokovali materijalnu štetu na gospodarskim, sakralnim i kulturnim objektima, preliminarno procijenjenu na 18,9 milijuna kuna.

Gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete u roku od 50 dana od proglašenja prirodne nepogode imaju obvezu upisati konačnu procjenu štete u Registar te je dostaviti Županijskom povjerenstvu. Državnom povjerenstvu za procjenu štete zatim će proslijediti konačne procjene, uza zahtjev za dodjelu pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica od potresa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!