Proglašena prirodna nepogoda u djelu Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije

13.09.2022.

10:56

Autor: I.B./Hina

Međimurje

Međimurje

Foto: Dubravka Petric / Pixsell

Varaždinski župan Anđelko Stričak proglasio je prirodnu nepogodu zbog suše na području Općine Beretinec gdje se štete na poljoprivredi kreću od 30 do 80 posto, priopćili su iz Varaždinske županije.

Uslijed velikih nepogoda zbog dugotrajnog izostanka padalina i visokih temperatura, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar proglasio je prirodnu nepogodu od suše za jedan grad i šest općina.

Župan Stričak proglasio prirodnu nepogodu

Kako je potvrdilo Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda za područje Općine Beretinec, dugotrajna suša od početka lipnja uzrokovala je veliku materijalnu štetu u poljoprivredi. Općinsko povjerenstvo od Varaždinske je županije zatražilo proglašenje prirodne nepogode.

Prema informacijama Općinskog povjerenstva, štete na poljoprivredi kreću se od 30 do 80 posto.

Župan Kolar proglasio prirodnu nepogodu od suše za 7 jedinica lokalne samouprave

Uslijed velikih nepogoda zbog dugotrajnog izostanka padalina i visokih temperatura, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar proglasio je prirodnu nepogodu od suše za jedan grad i šest općina, priopćeno je.

Na dopis koji je župan 30. kolovoza uputio jedinicama lokalne samouprave s područja županije da dostave informacije o eventualnim štetama odgovorilo je njih 19, od kojih je 7 zatražilo proglašenje prirodne nepogode, a to su Grad Zlatar, Općina Bedekovčina, Općina Gornja Stubica, Općina Kraljevec na Sutli, Općina Hrašćina, Općina Lobor i Općina Mihovljan.

Župan Željko Kolar je potom sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda za koja su zadužena Gradska i općinska povjerenstva za procjenu šteta proglasio prirodnu nepogodu za svih navedenih 7 jedinica lokalne samouprave.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!