Varaždinski župan Stričak izrazio žaljenje zbog nesuradnje s policijom

10.10.2022.

11:37

Autor: M.Š./Hina/HRT

Anđelko Stričak

Anđelko Stričak

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / PIXSELL

Varaždinski župan Anđelko Stričak izrazio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare žaljenje zbog nesuradnje s policajcima tijekom incidenta u kojem je fizički napadnut i lakše ozlijeđen na terasi kafića u Varaždinu te im se ispričao "ako su to shvatili kao podcjenjivanje".

Incident se dogodio u noći s 23. na 24. rujna kad je, prema navodima iz Županije, Stričaku prišao muškarac te ga fizički napao, pri čemu je župan lakše ozlijeđen.

Novinarima se obratio u ponedjeljak da bi pojasnio što se dogodilo te večeri. Rekao je da se nakon svečanog otvaranja Varaždinskih baroknih večeri s kolegama iz Županije zadržao na terasi kafića na Stančićevom trgu.

- Mi smo sve vrijeme bili vani, doslovno nismo imali doticaj s nikim, sve negdje do tri sata kada su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je par osoba prišlo za naš stol, mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo doma i kad smo krenuli, pogođen sam čašom iznad lijevog oka, rekao je Stričak.

Dodao je da je zadobio posjekline te da mu je pružena medicinska pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Na mjesto događaja došla je i policijska ophodnja.

- Valjda svatko doživi šok kad te netko pogodi čašom, i tada nisam bio spreman na suradnju, rekao je varaždinski župan.

Izrazivši žaljenje zbog nesuradnje s policijskim službenicima, Stričak je istaknuo da mu je žao da su "oni tu nesuradnju shvatili kao podcjenjivanje".

- Još jednom, ako su zaista shvatili da imam takav pristup prema njima, meni je žao i ja se zbog toga ispričavam, istaknuo je.

Na novinarsko pitanje kako je uopće došlo do sukoba, Stričak je odgovorio da je cijelo vrijeme sa svojim kolegama bio za svojim stolom te da nikome nisu prilazili niti ikoga zadirkivali, kao i da nije bilo kontakta s nekom drugom osobom te da nikoga nije odgurnuo, a da ni napadač nije prišao njihovu stolu, već da ga je samo pogodio čašom.

Reako je i da ne zna koji je bio motiv napada.

- Ja sam bio napadnut i zadobio desetak šavova od posjekotina, kratko je dodao.

Komentirao je i činjenicu da je nakon incidenta bilo nekoliko reakcija političkih stranaka, no samo su Reformisti tražili da podnese ostavku na funkciju župana.

- Rejting Reformista najviše govori o njima samima. Opet naglašavam da je žalosno da jedna politička opcija ne raspoznaje dva pojma što znači pojam žrtva, a što pojam napadač ili počinitelj, naglasio je Stričak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!