16:19 / 23.07.2019.

Autor: T.D./Hina

Varenje krivo za požar u Slobodnoj Dalmaciji

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Požar koji je izbio u subotu popodne u skladištu Slobodne Dalmacije, a u potpunosti je ugašen tek u nedjelju rano ujutro izbio je zbog iskri od varenja.
Požar koji je izbio u subotu popodne u skladištu Slobodne Dalmacije, a u potpunosti je ugašen tek u nedjelju rano ujutro izbio je zbog iskri od varenja, doznaje se u splitskoj policiji.

Još uvijek se zbraja materijalna šteta koja će biti velika, dodaju u policiji. Odmah nakon što je požar proglašen ugašenim u prostor skladišta je ušla ekipa za očevide koji su, imali određenih problema sa obavljanjem očevida. U jednom trenutku se urušio dio stropa pa je zbog sigurnosti očevid prekinut.

S obzirom na posebnost mjera koje je trebalo obaviti tijekom očevida splitska policija do ponedjeljka je čekala kolege iz Zagreba specijalizirane za takvu vrstu očevida. Neslužbeno, vatra je krenula iz stolarske radionice, a izgorjelo je krovište.

Požar u skladištu Slobodne Dalmacije buknuo je u subotu u 16,40 sati, a o kakvom se požaru radilo pokazao je veliki gusti crni dim koji je sukljao iz krovišta zgrade, a vidjeli su ga i stanovnici udaljenijih gradskih kvartova. Na teren je izišlo 23 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, Dobrovoljna vatrogasna društva (DVD) Split i Vranjic s osam vozila.

Zbog mogućnosti eksplozije vatrogasci i policija su evakuirali redakciju Slobodne Dalmacije koja se nalazi u susjednoj zgradi kao i stanare okolnih stambenih objekata. Požar je lokaliziran u 17,35 sati, no vatrogasci su ga gasili sve do nedjelje u 7 sati.

Policija je najavila kako je u tom slučaju požara započela kriminalističko istraživanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!