Vargini odvjetnici jučer preuzeli obranu, a danas otkazali punomoć

28.09.2018.

16:12

Autor: M.M./Hina

default error photo
Odvjetnici su otkazali punomoć Franji Vargi, bivšem informatičaru osumnjičenom za izradu lažnih SMS-ova za Zdravka Mamića.
Iako su jučer preuzeli obranu osumnjičenog bivšeg policijskog informatičara Franje Varge osumnjičenog za izradu lažnih SMS-ova koje je dostavljao Zdravku Mamiću, odvjetnici Ivan Stanić i Nikola Mandić, koji su zastupali i Mamića, danas su Vargi otkazali punomoć, doznaje se na osječkom Županijskom sudu.

Glasnogovornik Suda Miroslav Rožac potvrdio je kako osumnjičeni Varga bez njihove nazočnosti nije želio dati namjeravanu dopunu iskaza Uskoku.  Nakon što se s njima posavjetovao odustao je od dopunjavanja iskaza, a branitelji su danas otkazali punomoć za zastupanje, dodao je.

Vargu će ponovno zastupati Miroslav Šatlan, odvjetnik po službenoj dužnosti.

Uskok tereti osumnjičenog Vargu, kojemu je već određen istražni zatvor od mjesec dana, da je od veljače do 20. rujna ove godine na području Belišća i Zagreba, za više osoba u kaznenim i drugim postupcima koji se vode protiv njih, izrađivao lažnu SMS korespondenciju i drugu dokumentaciju kako bi te osobe ishodile povoljne sudske odluke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!