Vatrogasci cijelu noć gasili požar u trgovini u Oroslavju

09.12.2022.

Zadnja izmjena 08:50

Autor: Hina/HRT

Požar u Oroslavju

Požar u Oroslavju

Foto: HTV / HRT

Osam vatrogasnih postrojbi sudjelovalo je u gašenju požara na objektu trgovine u Oroslavju u noći s četvrtak na petak, a za sada nema informacija da je netko stradao, potvrđeno je u petak Hini iz Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Požar na zgradi trgovine "Preis Super" stavljen je pod nadzor oko 2 sata ujutro, no gašenje je trajalo cijelu noć, doznaje se od vatrogasaca.

Do požara je došlo na krovnoj konstrukciji i potkrovlju objekta trgovine u Oroslavju u 21,30 sati, a do 1.40 sati osam vatrogasnih postrojbi gasilo je požar navode iz policije.

Zbog sigurnosti i velike temperature županijska cesta ŽC2917 bila je zatvorena za promet do 4,40 sati.

Radi obima požara, kao i još uvijek visokih temperatura na objektu koji je gorio, mjesto događaja osigurava se dežurstvom vatrogasnih postrojbi.

Zasada nema informacija o ozlijeđenim osobama. Očevid o uzrocima požara bit će tijekom popodneva, najavljeno je.

- Požar je, rekli smo, zatečen u razbuktaloj fazi, u toj fazi je zapravo sada prigušen, požar još uvijek traje, na požaru imamo aktivno preko 50 vatrogasaca iz Grada Oroslavja, Grada Zaboka i susjednih općina. Ono što je važno reći, imamo dvije auto ljestve i jednu auto platformu tako da ga pokušavamo locirati na najgornjoj etaži i da zaustavimo njegovo daljnje napredovanje, rekao je Marijan Lovrenčić, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!