13:20 / 29.09.2018.

Autor: Hina/HRT

Vatrogasci čuvaju požarišta

Arhivska fotografija, foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Arhivska fotografija, foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Jutros se nakratko ponovno aktivirao požar pokraj Orebića, no ugašen je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.
Vatrogasci i dalje čuvaju požarišta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Jutros se nakratko ponovno aktivirao požar pokraj Orebića, no ugašen je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Bura koja je u subotu ujutro ojačala rasplamsala je požar kod Postupa na poluotoku Pelješcu, ali se zbog brze intervencije vatrogasaca nije proširio te je uskoro stavljen pod nadzor, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

Kanader koji je bio upućen na Pelješac zbog jake bure vraćen je u zrakoplovnu bazu u Zemuniku, a u poslijepodne je gasio požar u Kuli Norinskoj kod Metkovića.

Simović je pobjasnio da je riječ o 'otoku' požara koji je preostao nakon vatrogasnih intervencija proteklih dana te najavio da će na to požarište biti poslane dodatne snage.

Tijekom dana iz vojarne u Benkovcu premješten je dio kopnenih snaga u vojarnu u Pločama. Stavljeni su u pripravnost te će se na požarištima angažirati prema potrebi.

Požari kod Orebića na poluotoku Pelješcu te u Kuli Norinskoj buknuli su u utorak a u Konavlima u srijedu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!