10:56 / 17.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Vatrogasci dronovima nastavljaju pregledavati opasne lokacije u Zagrebu

Vatrogasci u Ilici ruše dijelove fasada koje prijete prolaznicima

Vatrogasci u Ilici ruše dijelove fasada koje prijete prolaznicima

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Zagrebački vatrogasci u petak od jutra dronovima nastavljaju pregledavati potencijalno opasne lokacije, sve u cilju povećanja sigurnosti i smanjenja rizika od nesreća, a kao priprema za nekonstrukcijsku i konstrukcijsku obnovu zgrada nakon potresa.

Iz Gradske uprave danas su priopćili da će od 8 sati certificirani djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba letačkom operacijom uz korištenje tri drona još jednom proći pješačku zonu, koju su do sada pregledavali isključivo prema dojavama građana.

Sjedište operacije bit će u Kurelčevoj ulici u kojoj će biti smješteno i vozilo Javne vatrogasne postrojbe za komunikacije i aktivnosti dronom te ujedno i zapovjedno mjesto.

Podsjećaju da od potresa na Banovini krajem 2021. zagrebački vatrogasci kontinuirano rade na uklanjanju prijetnji te su odradili preko 2000 intervencija na uklanjanju posljedica potresa.

Protekle dvije nedjelje, Javna vatrogasna postrojba provodila je sustavne preventivne preglede zgrada u Donjem gradu, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!