Vatrogasci i dalje gase požar kod Rajića

03.07.2022.

09:56

Autor: HRT

Požar na području Rajića

Požar na području Rajića

Foto: Izvor: / Hrvatska vatrogasna zajednica

Požar na području Rajića u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje je aktivan. Gasi ga 40 vatrogasca sa 12 vatrogasnih vozila iz JVP Novska te 11 DVD-a. U gašenju sudjeluju i pripadnici Šumarije, a nakon što je jučer sudjelovao u gašenju jedan protupožarni zrakoplov At 802 F (Airtractor), u jutarnjim satima će se angažirati jedan helikopter s uređajem za gašenje MTV Mi8.

- Požarom je zahvaćena hrastova šuma na površini od 15,7 ha. Vatrogasna intervencija je u tijeku, a radi se o mladoj šumi i nepristupačnom terenu s dosta stijena stoga su se u gašenje uključile i zračne snage. Požar držimo kod kontrolom i radi se na njegovoj lokalizaciji, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Podsjetimo, dojava o ovome požaru stigla je jučer u 14 sati u JVP Novska te su se u njegovo gašenje odmah uključile vatrogasne organizacije s područja Sisačko-moslavačke županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!