Vatrogasci i dalje saniraju posljedice nevremena u Karlovačkoj županiji

28.07.2022.

09:21

Autor: HRT/D.M./Hina

Saniranje posljedica nevremena

Saniranje posljedica nevremena

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Posljedice nevremena u Karlovačkoj županiji i dalje se saniraju, a vatrogasci su zaprimili oko 400 dojava građana o potrebi za njihovim angažiranjem na intervencijama uklanjanja stabala i krovnih pokrova, saniranja krovišta kuća i ispumpavanja vode iz stambenih objekata.

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je u četvrtak kako su tijekom srijede u ispomoć stigle i dodatne vatrogasne snage iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, s ukupno 59 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila.

- I danas nas očekuje nastavak rada na sanaciji na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića, a intervenira se prema prioritetima te vatrogasci ostaju na terenu do potpune normalizacije stanja, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković

Također, vatrogasci rade i na sanaciji i osiguranju požarišta na području Ćićarije - Žbevnice koji je lokaliziran jučer u popodnevnim satima.

Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od pet hektara, a na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 32 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila iz JVP Buzet, Pazin i Umag te DVD Buzet i Ćićarija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!