Vatrogasci na Bregani dijelili letke "Prevent FIRE" za strance

09.07.2022.

13:39

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Srecko Niketic / Pixsell

Hrvatska vatrogasna zajednica u subotu je na Postaji granične policije Bregana organizirala dijeljenje letaka za strance "Prevent FIRE" na kojima su navedeni savjeti, kao i brojevi žurnih službi u slučaju izbijanja požara. 

Letci na osam jezika: engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, češkom, mađarskom, slovenskom i hrvatskom jeziku i donose kratke savjete o odgovornom ponašanju.

Domaćim i stranim turistima koji ulaze u Hrvatsku dijelili su ih vatrogasci Zagrebačke županije.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Samobor Mladen Žitković rekao je da članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja njihove županije sudjeluju u toj kampanji kako bi pri ulasku turista u Hrvatsku skrenuli pažnju i probudili svijest o očuvanju naše prirode.

- Vjerujemo da svi možemo odgovornim ponašanjem pridonijeti većoj sigurnosti sviju nas, poručio je Žitković.

Državni vatrogasni operativni centar 193 u ovoj godini bilježi povećani broj požara zbog dugog sušnog razdoblja te je i indeks opasnosti od šumskog požara, zbog dugotrajnog razdoblja visokih temperatura, vrlo visok, upozorili su u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici (HVZ).

Istaknuli su kako zbog toga provode brojne promidžbene i informativne kampanje: od radijskih i TV spotova koji se emitiraju na nacionalnoj TV te lokalnim radijskim postajama, do plakata i letaka postavljenih na plažama, trajektima, graničnim prijelazima i frekventnim mjestima uz prometnice.

- Nadamo se da ovim i sličnim kampanjama možemo pridonijeti smanjenju broja požara i nesreća, a time očuvanju i zaštiti hrvatskih ljepota i sigurnosti naše zemlje, poručili su iz Hrvatske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!