13:07 / 01.10.2018.

Autor: M.Š./I.H./HRT

Vatrogasci: 'Pojedinci moraju odgovarati'

-

-

Foto: - / -

Osim glavnog vatrogasnog zapovjednika, ostali vatrogasci pred kamere nisu htjeli. Pojedinci moraju odgovarati, ali kažu kako nitko ne smije snositi kolektivnu krivnju.
Dva dana nakon ranjavanja 46-godišnjeg vatrogasca na poljudskom derbiju policija i dalje istražuje tko je odgovoran za taj incident. Građani su ogorčeni. Oglasila se i Javna vatrogasna postrojba grada Splita.

Osim glavnog vatrogasnog zapovjednika, ostali vatrogasci pred kamere nisu htjeli. No javnosti poručuju - ne želimo nikoga izravno optužiti za ovaj nemili incident. Pojedinci moraju odgovarati, ali kažu kako nitko ne smije snositi kolektivnu krivnju.

Pojedinci koji nisu u sustavu uopće ne znaju što se događa, i koliko, i Hajduk, i policija, i svi mi poduzimamo mjere da se takve stvari spriječe i koliko se provjera radi uopće uoči utakmice. Ali, nažalost, takve se stvari događaju i mnogo razvijenije zemlje od nas imaju s tim problema, rekao je zapovjednik JVP-a Split Ivan Kovačević.
Vatrogasac stradao na Poljudu, nakon operacije je bolje
U ormariću ranjenog Tomislava Biuka sve je u znaku voljenoga kluba. Iako se uspješno oporavlja u splitskom KBC-u, nažalost, trajno će nositi znamen vječnog derbija hrvatskog nogometa. Ali Hajduk i Torcidu neće tužiti.

Hajduk i udruga "Naš Hajduk" javnim priopćenjima izrazili su iskreno žaljenje zbog incidenta kojemu, nastavljaju, nije mjesto nigdje, pa ni na nogometnoj utakmici. Nadamo se da će slučaj Tomislava Biuka mnogima uistinu otvoriti oči kako bi napokon shvatili da za život opasnoj pirotehnici nije mjesto na tribini, koja je oduvijek bila samo simbol ljubavi i najvjernije potpore voljenom klubu, priopćeno je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!