Vatrogasci pozivaju na oprez u novogodišnjoj noći

30.12.2022.

13:11

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Hrvatska vatrogasna zajednica je, u povodu Nove godine, pozvala građane da se ponašaju odgovorno, upozorivši na opasnosti pirotehničkih sredstava koja često mogu biti uzrok požara tijekom slavlja.

Također, podsjećaju da se dekoracije ne smiju ostaviti bez nadzora te da se ne upotrebljavaju prskalice u blizini lakozapaljivih materijala poput zavjesa i namještaja.

Uporaba petardi i ostalih pirotehničkih sredstava, uz mogućnost izazivanja požara, mogu izazvati teže tjelesne ozljede dok glasni zvukovi mogu imati posljedice na djecu, starije osobe i životinje, stoji u priopćenju.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, uz čestitku građanima, podsjetio je na ono što je obilježilo godinu koju ispraćamo. Bilo je tako teških i zahtjevnih intervencija, od poplava do spašavanja unesrećenih iz prevrnutog vlaka i autobusa do požarne sezone koja je rezultirala svakodnevnim požarima na priobalju, ali i na kontinentu.

- Vatrogasci su i ove godine uložili nadljudske napore u spašavanje i sigurnost građana te mnogobrojnih turista, rekao je Tucaković uz molbu građanima da se u novogodišnjoj noći ponašaju odgovorno kako bi vatrogasci i ostali pripadnici žurnih službi imali što mirniji ulazak u 2023.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!