Vatrogasne intervencije diljem Hrvatske uslijed nevremena

07.08.2023.

09:45

Autor: HRT/V.G.

Vatrogasci ojačavaju nasip

Vatrogasci ojačavaju nasip

Foto: Matija Habljak / PIXSELL

Državni vatrogasni operativni centar 193 izvijestio je o vatrogasnim intervencijama za dan 6./7. kolovoza od 7 do 7 sati.

Primorsko-goranska županija

Tijekom dana 4./5./6./7. kolovoza do 8 sati HVZ bilježi 105 tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih nevremenom koje su se odnosile na ispumpavanje vode iz objekata i uklanjanje stabala i grana s prometnica. Angažirana su 422 vatrogasca s 122 vatrogasnih vozila.

Zadarska županija

Tijekom 04./05./06./07. kolovoza do 8 sati vatrogasci su angažirani na daljnjem uklanjanju posljedica nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom, te je zabilježeno 66 tehničkih vatrogasnih intervencija uklanjanja stabala i grana te ispumpavanja vode iz objekata. Ukupno je do sada angažirano 193 vatrogasaca sa 80 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar, Pag i Benkovca te DVD-a Preko i Sali.

Dana 06. kolovoza u 00:40 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru skladišta na adresi Križanje Mazija, Briševo. Radi se o požaru hale za sakupljane otpada. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 28 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, JVP Zadar, DVD “Pljusak“ Nin, SIVP Zaton i VZŽ Zadarska.

Intervencija vatrogasaca završila je 7. kolovoza u 2:21 sati.

Zagrebačka županija

Tijekom 4./5./6./7. kolovoza do 8 sati na području Zagrebačke županije zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom. Ukupno bilježimo 96 tehničke vatrogasne intervencije na kojima je angažirano 769 vatrogasaca sa 196 vatrogasnih vozila. Većina tehničkih intervencija odnosila se na ispumpavanje vode iz objekata, punjenja vreća sa pijeskom i gradnje nasipa te uklanjanje grana i stabala sa kolnika.

Splitsko-dalmatinska županija

Tijekom dana 4./5./6./7. kolovoza do 8 sati zabilježen je veći broj tehničkih intervencija uzrokovanih posljedicama nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vjetrom koje je zahvatilo područje županije. Ukupno bilježimo 71 tehničku vatrogasnu intervenciju na kojima je ukupno angažirano 200 vatrogasaca sa 78 vatrogasnih vozila.

Državni vatrogasni operativni centar 193 nije dobio informacije o većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od drugih županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!