Vaučeri za stjecanje mikrokvalifikacija

11.11.2022.

13:41

Autor: M.M./Vijesti/IMS/HTV/HRT

Vaučeri za stjecanje mikrokvalifikacija

Vaučeri za stjecanje mikrokvalifikacija

Foto: Vijesti / HTV/HRT

Vaučeri za stjecanje mikrokvalifikacija, namijenjeni zaposlenima i nezaposlenima, naišli su na dobar odaziv korisnika, složili su se sudionici panela o utjecaju te mjere na tržište rada. Podneseno je 7500 zahtjeva, odobreno ih je 6500, a u sustavu obrazovanja već je 2500 osoba. Neki su programe jačanja kompetencija već i završili.

- Imamo primjerice negdje oko 260 osoba koje su već završile te programe i dobile ispravu. Možemo reći da sustav dobro funkcionira i ide dalje, rekao je Ante Lončar, ravnatelj HZZ-a.

- Vrlo smo sretni činjenicom da smo mi jedina država uz Francusku, koja je uspjela implementirati taj model osobnih računa za stjecanje cjeloživotnog obrazovanja. Kao jedna mala država, najnovija država mislim da imamo razloga za optimizam i da ćemo imati veliki utjecaj na buduću konkurentnost naše radne snage i na njihovu produktivnost, istaknuo je Ivan Vidiš, državni tajnik Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!