09:46 / 14.04.2020.

Autor: HINA/HRT

Već peti dan u Istarskoj županiji nema novooboljelih

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Istarskoj županiji već peti dan zaredom nema ni jedne novozaražene osobe, a negativno je svih 12 uzoraka brisa koji su u nedjelju poslani na analizu u Kliniku za infektologiju u Zagrebu, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.
U Istarskoj županiji već peti dan zaredom nema ni jedne novozaražene osobe, a  negativno je svih 12 uzoraka brisa koji su u nedjelju poslani na analizu u Kliniku za infektologiju u Zagrebu, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. 

- Od ukupno dvanaest ispitanih uzoraka brisa svi su negativni na koronavirus. Jedna osoba u međuvremenu je izliječena, što čini ukupno 32 oporavljene osobe u Istarskoj županiji, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Tijekom ponedjeljka uzeto je sedam novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus i dostavljeni su u laboratorij zagrebačke Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Od početka epidemije u Istri su ukupno zaražene 82 osobe.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović najavio je da bi do kraja tjedna u županijskom Zavodu trebao početi raditi laboratorij za ispitivanje uzoraka na prisutnost koronavirusa.

Laboratorij je opremljen, osoblje je educirano i za dan ili dva mogao bi početi s radom odnosno s dijagnostikom, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!