18:54 / 08.05.2018.

Autor: A.R/B.S.LJ./HRT

Veća potpora policajcima sportašima

-

-

Foto: - / -

Unapređenje i razvoj sporta u policiji zajednički je projekt resornog ministarstva, ravnateljstva policije, Olimpijskog saveza i Državnog ureda za šport.
Unapređenje i razvoj sporta u policiji zajednički je projekt resornog ministarstva, ravnateljstva policije, Olimpijskog saveza i Državnog ureda za šport. Njime bi se trebale unaprijediti sportske aktivnosti hrvatskih policajaca koji su često osvajači medalja i priznanja i izvan naših granica.  Njih 11 najuspješnijih osvojilo je stotinjak olimpijskih i svjetskih medalja.

Odsad će sportaši i treneri imati još veću potporu sustava. "Ministarstvo i može i mora učiniti više jer ono što oni rade je sjajno ne samo za njih, sjajno je za ugled hrvatske policije, sjajno je za ugled države Hrvatske", kaže ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Zapošljavanje vrhunskih sportaša nakon karijere u policiji i vojsci za Janicu Kostelić, državnu tajnicu Središnjeg državnog ureda za šport je dobra europska praksa jer svojim iskustvom, znanjem i vještinama, kaže ona, mogu unaprijediti kvalitetu službe i poslužiti kao odličan primjer discipline, izdržljivosti i tjelesne pripremljenosti."
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!