Veće plaće u riječkim dječjim vrtićima, štrajka neće biti

22.05.2023.

18:39

Autor: T.V./HRT/Hina

Djeca u vrtiću

Djeca u vrtiću

Foto: Josip Regovic / PIXSELL

Zaposlenici u riječkim dječjim vrtićima prihvatili su ponudu Grada Rijeke o povećanju plaća , to jest izjednačavanju plaća u vrtićima s plaćama u osnovnom obrazovanju pa štrajka neće biti, potvrđeno je u ponedjeljak iz Sindikata obrazovanja, medija i kulture.

Dopredsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Ingrid Čavić rekla je kako se očekuje da će odgojitelji veće plaće primati od lipnja te da će se uskoro potpisati kolektivni ugovor.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović prihvatio je prošlog tjedna zahtjev sindikata da se plaće zaposlenika u riječkim dječjim vrtićima izjednače s plaćama zaposlenih u osnovnom obrazovanju.

Sindikat je prije očitovanja o toj ponudi, pošto su već bile pokrenute aktivnosti pripreme štrajka, proveo referendum među članovima, koji su prihvatili ponuđeno povećanje plaća.

Zaposlenici u dječjim vrtićima, kojima je osnivač Grad Rijeka, prije tjedan dana najavili su štrajk nakon neuspjelog mirenja u kolektivnim pregovorima za zaposlene u riječkim dječjim vrtićima "Rijeka", "More" i "Sušak", tj. između Grada Rijeke, Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske i Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, manjinskog sindikata u riječkim vrtićima, istaknuli su da će i s najavljenim povećanjem dio tehničkog osoblja u vrtićima i dalje imati minimalne plaće te su najavili da će pokrenuti inicijativu za nove pregovore o njihovim plaćama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!